sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

I belive we can fly..

mmoi :) 
Kuten varmaan kuvasta arvaatte niin tänään vierailin raveissa, katsomassa ja kannustamassa rakasta herraani Jaskaa<3 Jaska juos siis tän vuoden ekan kunnon startin ja hienosti poika jakso treenaukseen ja ikään nähden! Sitä ennen kuitenkin tein paaaljon muita asioita :)

klo: 07:40 Essi kaarto meijän pihaa ja nousin auton kyytiin. Mentiin siis Elimäelle tekemään aamutalli ja ratsastamaan Fleurine ja Levantina. Aamutalli sujui normaaliin tapaan ja siivottiin siinä sitte karsinat ja tehtiin ruokia jne. Haettiin Tiina (levantina) ja Poni (fleurine) sisään ja pistettiin valmiiksi.

 Mie menin esin Tiinalla ja Essi Ponilla. Tiinalla oli energiaa ja oma ratsastus meni päin metsiköitä mutta Essin avustuksella sain jotain aikaseks (y) sitte vaihettiiki hevosia ja sain työskennellä OIKEASTI Ponin kanssa että sain sen kulkemaan. Mutta tais olla paras päivä tähän mennessä kyseisen ponskin kanssa ;) 
ekalta kerralta levantinan kanssa
Sen jälkeen napsittiin muutkin hepat sisään ja lähdettiin käymään jollain toisella tallilla missä Essi ratsasti kaverinsa hevosen Juuston. Sieltä sitte pääsin (vihdoin) kotiin. Ja pakkasin farkut ja paremmat kengät ja hyppäsin skootterin kyytiin ja nokka kohti Junnolaa. 

Junnolassa tein ensin iltatallin (siivosin päivän aikana yhteensä 9 karsinaa..) ja sitte hain Tupun sisään.
Tupu oli jo heti alkuun mukavalla päällä. Harjasin ja varustin sen ja hyppäsin selkään. Tupu oli jännittyneenä aina niissä kohdissa missä viimeksi jouduttiin vääntämään kättä. Mutta päästiin kentälle.
Aloitin kaiken sillä että pistin Tupun kävelemään. Käytin oikeaan kierrokseen 30min ennenkuin sain sen kunnolla ja rentona kävelemään ja kuuntelemaan pienintäkin apuani. Sitte vaihdoin suunnan ja tamma oli heti herkkänä ja kuulolla vasempaan kierrokseen. Hetken työskenteltyä käynnissä nostin ravin. Tupu ravasi edelleen rentona ja haki pyöreyttä ja kantoi itseään pitempia pätkiä kuin ennen. Kiitin ja annoin kävellä. 
Sen jälkeen tein pysähdyksiä,peruutuksia ja siitä laukan noston. Laukka oli vasempaan ensin takkuileva mutta pienen napautuksen jälkeen sain hevoselta parhainta laukkaa ikinä. Se oli tahdikas, rento ja sopiva vauhdiltaan. Otin heti kiinni ja kiitin todellla paljon. Vaihdoin suunnan ja laukka oli toiseenkin mahtava!  Varuiksi loppukäyntien jälkeen talutin tamman talliin ettei tulisi vääntö tilaisuuksia. 


                       
                               Tupu talvella 2009
Tupu talvella 2012

Sen jälkeen piti vielä Pöljä ratsastaa :D Tein Pöljän kanssa kentällä ensin ravissa taivuttelua ja sen jälkeen samat laukassa. Tamma toimi TODELLA upeasti myös. Pöljä antoi kaikkensa miellyttääkseen mua, tai siltä se ainakin vaikutti. Pöljä kulki koko ajan pyöreänä, joka askellajissa ja muutenkin leikki välillä pikku liitokaviota :) Tein pääty-ympyrälle pienen pystyn jota tulin muutaman kerran ja nostin sen jälkeen isommaksi. Molmepiin suuntiin onnistuneet hypyt ja lopetin hyppäämisen siihen. Sen jälkeen kokeilin laukanvaihtoja kahdeksikolla jotka sujui mukavasti :) Sen jälkeen päätin kokeilla vielä sitä laukka pohkeen väistöä ja siitä vaihto ja väistö toiseen suuntaan (mitä tein siis Susan tunnilla, josta en nyt jaksa kertoa kun ei ole kuvia) Tunnilla tehtävä ei onnistunut mutta nyt se onnistui toisella yrittämällä :) Annoin Pöljän kävellä ja sitten talliin.

                    
                         Pöljän muuton jälkeen otettu kuva :)
viime kuussa otettu kuva :)

Junnolasta säntäsin suoraan raviradalle jossa etsin käsiini, Jaskan, Johannan ja Tomi. Hetken hortoilun jälkeen onnistuin heidät löytämään ja Jutustelun jälkeen olikin jo Jaskan startti. Poika jaksoi hienost kärjessä viimeiseen takakaarteeseen jossa väsähti :( Mutta juoksi TODELLA hyvin sen treenin nähden niiku jo sanoinkin. Eli Jaska palannu vasta 8kk tauolta, ja vasta reilu 1kk sitä treenattu. Mutta kaikki ylpeitä pojasta<3

VRUUUM

<3

söpöläinen<3

Hyvää yötä<3
<3llä: Ida, Tupu, Pöljä, Jaska, Tiina, Poni

4 kommenttia:

  1. Eikä toi poni on ihan älyttömän ihana! :) itekki oon menny sillä

    VastaaPoista
  2. Muuten tuo Elimäen talli, niin onko se se maneesitalli, jossa on keltainen päärakennus siinä sen joen jälkeen?

    Kiva postaus ja kivoja kuvia! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :)
      Juu on kyseinen talli, Mercun talli :)

      Poista