tiistai 22. toukokuuta 2012

vettä ja naurua

Moikka :)
Tänää oli hauska päivä niin tallilla kuin koulussakin. Koulun jälkeen kävin työhaastattelussa Vartella ja sain paikan :) Nyt saan vihdoin rahaa säästöön Tupua varten <3 Tallilla onnistuin saamaan kaksi isoa hiertymää takalistooni, kiitos Pöljän :D Mutta lukekaa toki tarkemmin mitä ponskien kanssa puuhailin :)
Jotain aikaisempia pomppuja
(c) Kia Käkelä

Pöljä

Tänään meninkin maastoon Sandran ja Laten kanssa. Ja koska olen hullu päätin mennä ilman satulaa :D Samalla unohdin että hevonen on suht luinen selästään :D Kyydissä pysyin todella hyvin niin laukoissa kuin ravissakin. Päätettiin mennä käymään semmosella lammella missä on suht syvää vettä.. Pöljä ei ihan ideaa tajunnut ja lähti pomppimaan kohti rantaa kun vesi ylti ryntäisiin. Yritti sitten nousta hiekkaseinämää ylös joka tietenkään ei onnistunut ja minä lensin kyydistä. Räpiköin vedessä ja hevonen räpiköi toisella reunalla ylös kuivalle maalle. Jouduin kahlaamaan vedessä niin että olin vyötäröön asti vedessä kun en meinannut pois päästä :D

Pöljähän päätti ottaa hatkat ja lähdettiin pukkikone Latella kakspäällä sen perään. Pukkeja lensi pukkien perään ja sinniteltiin kyydissä. Pöljä osasi tien tallille asti omin neuvoin ja noudatti hienosti liikenne sääntöjä :D kulki tien oikeaa reunaa ja käveli rauhallisesti vaikka useampi auto vastaan tuli. Tallilla sain karkulaisen kiinni ja vein vielä kentälle juoksutettavaksi, ettei opi pääsemään niin helpolla. Tehtiin myös maastakäsin juttuja ja tamma tajusi ne yllättävän hyvin :D

VRUUUM!! Joskus aikaisemmin kuvattu :)
(c) Kia Käkelä

Tupu

Tupu sai rennon päivän, sillä en uskalla vielä kovin reippaasti tammaa liikuttaa ettei jalka pamahda uudestaan. Haettiin tamma sisälle ja tuli oikein mielellään viileään ötököttömättömään talliin seisomaan. Nuokkui käytävällä sillävälin kun puunasin ja harjasin Tupun oikein kiiltäväksi. Saatiin Sandran kanssa jo viikko sitten mielijohde että Tupulle sopisi pysty :D Tutkailtiin tunnin verran asiaa ja käänneltiin ja väänneltiin harjaa miten sattuu ja päästiin yhteis ymmärrykseen :)

Tsekkaa mun ponin uus kesälook ;)

Tunnin säätämisen jälkeen piti puunata Tupu uudelleen ja rasvata suitset sillä päätettiin otta rakenne ja pää kuvat tammasta. Mentiin pellolle jossa myös ilman satulaa hetken ravailin ja laukkailin. Tupu kulki rentona, työskennellen perällä ja pitäen korkeahkon muodon yllä. Kuvien lopputulos oli tämä :

Tupuhan alkaa näyttämään jo suht hyvältä :)

seisoo selkä hieman notkolla, ei oikeasti noin korkea säkä :D

<3llä: Ida, Tupu ja Pöljä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti