perjantai 16. maaliskuuta 2012

TIDII :)

Joo päätin tulla kertoilemaan teille nyt kuluneen viikon tapahtumat :) Aloitetaan iiiihan alusta.(ja haluan selittää teille myös viimesunnuntain hyppelyistä :))


Sunnuntai 11.3

Joo sain ylipuhuttua Sandran mukaan tallille kuvaamaan :) Nappasin Pöljän tarhasta ja varustin sen suht nopiaan.(vittuku siitä lähtee karvaa -.-) Sitte kentälle johon kasattiin siis pikkusen esteitä (sarja) Tarkotus oli siis treenailla nyt tulevan sunnuntain kisoja varten. Ensin tultiin ihan todella matalana sarjaa (tietysti alkuverkkojen jälkeen!) Ja testattiin että väli oli varmasti sopiva. Sitten korotettiin aina vähän kerrallaan ettei tullut liian radigaaleja korotuksia :D Pöljä oli mahti! Ensin oli ongelmia esteen jälkeen saada se raville, ja ihan siksi ettei tule vaaraa kaaduta mutkaan, kun kentällä oli siis vielä vähän lunta. Mutta Loppuun hypättiin muutama 90cm sarja (onnistuneesti!!) Ja koska Pöljä oli niin reippaalla tuulella niin loppuun hyppäsin sitten sen 110cm sarjan tokana. Ja tamma kiisi leikiten yli<3 Sen jälkeen päätin pitää tupulla vapaapäivän, sillä oli juoksennellut omatoimisesti tarhassa sillävälin kun Pöljää liikuttelin. Sitte pompattiin moottorikelkan kyytiin ja kohti Jääskeläisten ravitallia. Siellä sain sitten alleni maastoon nykyisen hoitohevoseni Jaskan (Yamany's Yatzy) Jaska on siis herrasmies lv,ruuna. Jolla on kyllä sisua niin pieneksi hevoseksi! Jaska toimii ravi ja monté hevosena,mutta mun tarkotus ois viedä sitä vähän eteenpäin ratsuna, kun jää kohtapuolin eläkkeelle ravurihommista :) Mutta tässä teille video Pöljän pompuista ;)



Tiistai 13.3

Tänään pääsin tallille vasta suht myöhään töideni takia, mutta varustin Tupun nopeaan ja lähdin pellolle, kun kenttää ei otettu tälle kuulle. Mutta Tupu oli aivan sekaisin. Neidillä energiaa ja sainkin kulutettua tunnin siinä että sain sen kulkemaan hetkittäin oikeinpäin. Mutta sittenkun sain kulkemaan ei meinannut muistaa miten vasenlaukka nousee :D Sain kuitenkin muutamat onnistuneet nostot. Ja kiitokseksi sai loppukäynnit ja talliin.

Sen jälkeen nopiaan Pöljä kuntoon ja samoja harjoitteita Pöljän kanssa ilman satulaa tosin. Tein lisäyksiä,taivutuksia ja tamma kuunteli upeasti. Laukka oli pieni ongelma kun mulla alko loppumaan voimat käsistä :D mutta sain kuitenkin pidettyä neidin käsissäni. Sitten loppukäynnit, talliin ja kotiin<3

Torstai 15.3
minun neitini<3<3


Ensin tein tuttuuntapaan iltatallin ja sitten hain Tupun liikutettavaksi. Menin maastoon kouluilemaan yhdelle pitkälle suoralle (jossa tiesin ettei ketään tähän aikaan liiku) Alkuun repi ohjat käsistä ja pelleili mutta kun itse rauhotuin, istuin syvään ja pidätin istunnallani niin tammakin kuunteli todella hyvin. Laukat nousi molempiin suuntiin. Kantoi itseään mahtavasti ja oli rauhallinen. En viitsinyt enempää pyytää tammalta kun nyt kerrankin kulki hyvin. Loppuravien kautta tallille ja pääsi vielä illaksi ulos.
Pöljä ja minä (c)annika

 Sitten olikin Pöljän vuoro. Nappasin sen sisään ja varustin nopeaan. Lähdin kohti kenttää ja neiti oli pirteällä päällä. Tein ensin taivuttelua ja siirtymiä. Laukat nousi kepeään ja enissmäistä kertaa sain Pöljän laukkaamaan kunnolla perään annossa ja kantaen itsensä! Kasasin kentälle esteitä kun puoli kenttää oli hiekassa. Tai siis pistin hiekkakohdalle okserin. Jota tulin ensin pienenä ja loppuun 90cm okserina molempiin suuntiin. Pöljäkin oli aivan mahti tänään! (toivottavasti yhtämahti sunnuntaina ;D ) Loppuun pistin sarjan ekaksi jonkun 50cm ja okseri (sarjan viimeinen) oli sen 1m. Pöljä tuli senkin leikiten. Kävin vielä aitomäentiellä (suli vihdoin<3) laukkaamassa ja meinasimme lentää turvallemme kun hevonen sekosi vähän askelissaan ja sitten loppu verkat.. Mutta tallissa sai sitten loimen niskaan ja ulos kun ei ollut hikinen.
tässä nyt Jaska kaikessa komeudessaan<3

 Sen jälkeen taas Jääskeläisille Jaska liikuttamaan :) Menin pellolla lumessa noin 40min. Alkuun taivuttelun kautta ravisiirtymiä ja sitten lumeen kahlaamaan, Herra osasi nostaa muutamat laukat pohkeen ja äänen avulla ja kun sain molempiin suuntiin muutamat onnistuneet laukat annoin kävellä hetken ja loppuravien kautta taivutellen ja väistöjä tehden kotiin. Herra oli upea, vaikka ensin vittuilikin vastaan täysillä. Jaska saikin sitten pesun lauantain hiittiä varten ja jäi karsinaan kuivamaan.

ETTÄ SEMMOINEN VIIKKO MINULLA :D Ja tosiaakin nyt alkaa tänne ilmestyä Jaskastakin tekstiä :)

<3llä. Ida, Tupu, Pöljä ja Jaska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti